Tuinmeubelen hebben van tijd tot tijd wat liefde nodig om ze jarenlang in topconditie te houden. Je moet tuinmeubelen kopen die goed tegen alle weersomstandigheden kunnen. Of het nu gaat om een ​​tuinbank die alle elementen kan weerstaan ​​of om je tuinmeubelen die tijdens de koudere maanden moeten worden opgeborgen, je meubels moeten worden onderhouden zodat ze klaar zijn voor het zomerseizoen. Hier geven we je enkele toptips voor het onderhoud van onze meubelcollecties

Kies de juiste dag ervoor

De beste tijd om je meubels schoon te maken is vroeg in het herfstseizoen op een droge dag voordat de vorst invalt. Je hebt een zonnige dag nodig om ervoor te zorgen dat je tuinmeubelen goed droog zijn voordat ze worden opgeborgen. Het is altijd goed om het een opleving te geven voordat je het opbergt voor extra bescherming en gemoedsrust. Om even lekker tot rust te komen van al het harde werken in de tuin is het ook eens leuk om te kijken naar een fauteuil relax.

Borstel en veeg af met warm zeepsop

Veeg meubels af met een zachte borstel om algemeen tuinafval te verwijderen. Dit is vooral goed voor natuurlijke rotan of geweven meubels waar resten tussen het weefsel kunnen blijven steken. We raden aan om je meubelen het hele jaar door regelmatig te borstelen om er zeker van te zijn dat ze er bij elke gelegenheid mooi uitzien en om te voorkomen dat er zich vuil ophoopt waardoor er harder moet worden geschrobd. Gebruik een zachte doek en warm zeepsop om je meubels voorzichtig af te vegen. Wanneer je je houten tuinmeubelen schoonmaakt, wil je echter niet te veel water gebruiken. Dit moet volledig drogen voordat je het opbergt. Gebruik natuurlijke schoonmaakmiddelen en geen agressieve schoonmaakmiddelen, omdat deze tot verkleuring kunnen leiden. Voor ijzeren of aluminium tuinmeubelen is witte azijn een goed hulpmiddel om roest van metaal zoals moeren, bouten en verbindingen te verwijderen.

Was en veeg je kussenhoezen schoon

De kussenhoezen van onze tuinmeubelen zijn afneembaar voor eenvoudig wassen. We raden aan om op een delicate cyclus te wassen om eventuele vlekken of vogelpoep te verwijderen die zich in de zomer hebben voorgedaan. Zorg ervoor dat je het waslabel aan de binnenkant leest voor volledige was- en droog instructies volgens je meubelset. We raden aan om zowel de kussens als de kussenhoezen in de herfst en winter binnen op te bergen om ervoor te zorgen dat ze in de beste staat blijven en fris ruiken voor het volgende seizoen.

Behandel natuurlijk hout

Onze houten meubelen zijn voorbehandeld met een gekleurde houtolie. Regen, zoals we die in de herfst- en wintermaanden in overmaat ervaren, kan ertoe leiden dat de waterdichtheid snel verslijt. Wanneer het water niet langer op je meubelset parelt, behandel het dan met een hoogwaardige tuinmeubel behandeling zoals teakolie om de levensduur van je meubels te verlengen.

Controleer op eventuele beschadigingen

Controleer op haarscheurtjes en behandel indien nodig met een hoogwaardige houtbehandeling. Scheuren zijn gevoelig voor de elementen en door ze eenmaal klein te behandelen kan verdere schade worden voorkomen. Controleer of het weefsel van je rotan tuinmeubelen intact is voordat je het in een schuur of garage opbergt. Als je je tuinmeubelsets in de herfst-/wintermaanden niet in een droge ruimte, bijgebouw of overdekt kunt stallen, raden wij aan deze af te dekken met een waterdichte hoes. Hoewel de meeste tafel- en stoelen sets voor buiten en tuinbanken rotbestendige eigenschappen hebben, voorkomt dit dat het overmatige vocht in het materiaal trekt en de levensduur van je product verkort.