De bestrating van je tuin moet natuurlijk zo functioneel zijn, ook is het handig als het bij de tuin past. Het karakter van een tuin kan je bepalen door te kijken wat voor materialen er zijn gebruikt, zo zie je wat er in je tuin past.
Als je bijvoorbeeld een natuurlijk aangelegde tuin hebt, dan passen er natuurlijk meer natuurlijke materialen in dan wanneer het geen natuurlijk aangelegde tuin is. In een strakke tuin zie je meer lijnen, vaak worden tegels van beton of natuursteen gebruikt.

Aandachtspunten bij het ontwerptumblr_n61nag7fKG1qfirfao1_1280

  • Doe zoveel mogelijk informatie op door vragen te stellen aan vrienden of buren, je kan er ook een specialist bij halen door naar een tuincentrum te gaan.
  • Denk goed na wat voor bestrating je wilt, wordt er bijvoorbeeld veel over gefietst ga dan niet voor grind, maar neem bijvoorbeeld beton of stenen.
  • Let wel op wanneer je langwerpige materialen gebruikt dan wil je natuurlijk wel dat je tuin breder of langer lijkt, dus gebruik deze materialen goed. Dit is ook zo wanneer er spraken is van een wildverband, dit maakt je tuin levendiger en speelser. Daarnaast kan je er ook voor kiezen om sculpturen van www.artihove.nl in je tuin te zetten.

Aanleggen van een terras

Veel mensen willen een terras in hun tuin, maar hoe kan je deze het beste aanleggen?
Ten eerste moet je er heel goed over na denken hoe en waar je het terras wilt hebben en in welke vorm.
Bijvoorbeeld in de zon of in de schaduw, in een vierkant of een cirkel, planken of tegels.

De maat van je terras heeft te maken met wat je wilt gaan doen, voor een terras met een tafel en vier stoelen is een afmeting van 300cm x 400cm voldoende.
Als je liever een rond terras wilt, dan kan je het best een diameter van 350 cm hebben.
Per extra persoon raden wij aan om er 3 m2 bij te doen.

Denk goed na over je afmetingen, een klein terras kan voor jaren irritatie zorgen.