Misschien denk je erover om een ​​huis te kopen of het huis waarin je je al bevindt te herfinancieren. Deze beslissing brengt een aantal vragen met zich mee: Wat voor soort rente kan ik krijgen? Wat voor soort betaling kan ik verwachten? Hoeveel geld kan ik besparen door de lening voor het einde van de looptijd af te lossen? Het is ook handig om te weten hoeveel kan ik lenen voor een huis.

Twee manieren om de hypotheekbetaling te berekenen

Je kunt ouderwets gaan en het uitzoeken met behulp van een ingewikkelde vergelijking. Je kunt ook een rekenmachine voor hypotheekbetalingen gebruiken. Maandelijkse betaling: Dit is waar je naar op zoek bent. Hoofdbedrag: Dit is het saldo van de lening, of wat je probeert af te betalen. Rentepercentage en aantal betalingen: Dit is het totale aantal betalingen in je leentermijn. Als het bijvoorbeeld een 30-jarige hypotheek met maandelijkse betalingen is, zijn er 360 betalingen. Er zijn enkele speciale situaties waarin een spreadsheetformule nuttig kan zijn. Hypotheekcalculators gaan bijvoorbeeld vaak uit van een hypotheek met vaste rente. Als je een hypotheek met aanpasbare rente hebt waarbij het tarief in de loop van de tijd verandert, kun je een aflossingstabel instellen met behulp van de PMT-functie in Microsoft Excel en de formule op een bepaald moment wijzigen zodat het tarief en de resterende tijd de nieuwe voorwaarden weerspiegelen zodra de rente zich aanpast. Het hebben van een eigen formule geeft je ook de mogelijkheid om verschillende betalings scenario’s te vergelijken, inclusief aflossingsvrije betalingen versus volledig aflossing. Bij de hypotheek winkel kun je veel informatie vinden.

Leenbedrag

Als je een huis koopt, wil je de prijs van de huizen die je bekijkt in de prijs opnemen en je aanbetaling ervan aftrekken. Je kunt mogelijk ook eventuele kosten toevoegen aan de balans. Neem voor een herfinanciering het verwachte saldo op nadat je hebt afgesloten.

Rente

Hoewel het grotendeels afhankelijk is van marktfactoren, heeft je rentetarief een enorme invloed op wat je maandelijkse hypotheekbetalingen zullen zijn. Onthoud dat het grootste deel van je hypotheekbetalingen in eerste instantie zal gaan naar het betalen van rente. Bij het berekenen van je betalingsbedrag, wil je kijken naar het basistarief en niet naar het jaarlijkse percentage. Je gebruikt de lagere basis hypotheekrente omdat jouw maandelijkse betaling niet overeenkomt met de afsluitkosten.

Leentermijn

Dit is hoe lang je de lening moet afbetalen. Langere looptijden, zoals een hypotheek van 30 jaar, betekenen kleinere betalingen, maar meer betaalde rente. Kortere looptijden, zoals een hypotheek met een looptijd van 15 jaar, hebben de tegenovergestelde eigenschappen: grotere betalingen, minder betaalde rente.

Wanneer moet ik beginnen met het betalen van hypotheek?

Of je nu midden in de acceptatie zit of net begint met het kopen van een huis, je vraagt je misschien af ​​wanneer je je eerste hypotheekbetaling moet maken. Je eerste hypotheekbetaling vindt plaats op de eerste van de maand, een maand na je afsluiting. Dus als je in januari een huis zou kopen, is jouw eerste hypotheekbetaling op 1 maart.