Het hebben van mollen in de tuin is altijd vervelend en ze dienen zich altijd onaangekondigd aan in de tuin. Het is dan ook verstandig om ten alle tijden mollen klemmen in huis te hebben. Mollen zijn graafgarage dieren die binnen no-time een ingenieus gangenstelsel onder de tuin door hebben gegraven. Hoe sneller u de mollen klemmen kunt plaatsen, hoe groter de kans is dat u de mol ook daadwerkelijk zult vangen voordat de hele tuin omgeploegd is. Mollen klemmen zijn er in allerlei soorten, maten en prijzen. Echter zitten er wel een aantal belangrijke verschillen tussen deze mollen klemmen. In dit artikel gaan we in op de verschillen tussen deze klemmen. Zijn die verschillen belangrijk en welke soort klem past het beste bij uw situatie?

Mollen klemmen budget en Premium

Wanneer u op zoek gaat naar mollenklemmen, zal u al snel twee verschillende klemmen tegen komen. Dit zijn de Budget en de Premium klemmen. Het grote verschil zit hem hierbij niet persé in de prijs. Gemiddeld zit er ongeveer vijf euro verschil tussen deze twee uitvoeringen. Het grote verschil zit hem echter in de kwaliteit van het product en daarmee de vangkans. Bij de basis klem heeft u te maken met een kleine, ijzeren val die bestaat uit één stevige klem. Deze klem zet u in een van de hoofdgangen van de mol en vervolgens wacht u tot de val geklapt is. Let er op dat dit enkele dagen kan duren. Bij de Premium mollenklemmen, krijgt u een iets robuustere variant van de basis klem. Het grote voordeel van deze klem is dat hij een dubbele klem heeft, wat de vangkans enorm vergroot. Ook gaat deze klem wat langer mee dan de basis klem.

Klemmen in combinatie met voedingssupplement

Wanneer u te maken heeft met mollen, bestaat er een kans dat er al meerdere gangen door de tuin heen lopen. De oudste gangen worden hierbij vaak het minste gebruikt en het is praktisch onmogelijk om te weten welke gang het meeste gebruikt wordt. Daardoor kan het heel lang duren voor de mol gevangen is. Daarbij wordt het netwerk onder de grond enkel groter. Om hier een stokje voor te steken, kunt u al gebruik maken van meerdere klemmen. Zo vergroot u de kans dat u een klem in een juiste gang hebt zitten. Mocht dit geen zoden aan de dijk zetten, dan kunt u er altijd voor kiezen om een zakje voedingssupplement voor mollen te kopen. Dit is een speciaal voedselmengsel met gemalen wormen, wat mollen in de directe omgeving aan zal trekken. Door hier een kleine hoeveelheid van het supplement aan toe te voegen, zal de vangkans enorm toenemen en lokt u de mol uit zijn comfortabele gangetjes, richting een van uw klemmen.

Hoeveel mollen klemmen moet u hebben?

Hoeveel mollen klemmen u het beste aan kunt schaffen, hangt helemaal af van de grootte van uw tuin. Vaak is het verstandig om er twee aan te schaffen, omdat u de kansen vergroot dat u een mol vangt en omdat u dan altijd een reserve klem achter de hand heeft.

Melkbusshop biedt vele effectieve manieren voor bestrijding van mollen in de tuin.