Het gebruik van steigerhout planken is de afgelopen jaar enorm populair geworden. Logisch, want steigerhout planken hebben een robuuste look en kunnen voor verschillende doeleinden worden gebruikt. Over het algemeen worden deze planken veel gebruikt voor binnen je woning. Maar ook voor het gebruik in je tuin kunnen steigerplanken de oplossing bieden. En hier hoef je echt niet zo handig voor te zijn. In deze blog geven je 3 leuke ideeën voor het gebruik van steigerhout in je eigen tuin.

Knutsel je eigen woonaccessoires in elkaar

Ben je zelf niet zo handig en heb je nog nooit iets gemaakt van steigerhout? Begin met wat kleinere projecten. Denk bijvoorbeeld aan leuke woonaccessoires voor in je tuin of woning. Het mooie aan steigerhout is dat je er echt van alles mee kunt maken: de leukste woonaccessoires knutsel je vanaf heden zelf in elkaar. Of het nou een leuke wandbord, hanger, dienblad of fotolijst nodig hebt. Met steigerhout planken kan je het eenvoudig zelf in elkaar flansen. Als je eenmaal wat handiger bent geworden met het materiaal kan je altijd kijken naar een grotere uitdaging. 

Zelf je tuinmeubels maken

Hou je ervan om veel tijd in je tuin te besteden? Dan is een bank gemaakt van steigerhout planken echt iets voor jou! Met steigerhout kan je zelf je eigen meubels maken: van banken tot handige, creatieve meubels, zoals een meubel voor bij het barbecueën. Dit type hout blijft lang in tact waardoor je er nog jarenlang van kunt blijven genieten!

Maak een overkapping

Heb jij een hekel aan neerslag? Dan biedt een overkapping gemaakt van steigerhout extra luxe. Zo kan jij toch even buiten zitten en heerlijk droog blijven. Een overkapping in je tuin is ook nog eens ideaal als je ervan houdt om in de zomeravonden tot laat buiten wilt zitten. 

Als laatste dien jij je steigerhout producten nog te behandelen met olie, verf of beits. Zo verleng jij de levensduur van je creaties doordat het bescherming biedt tegen vocht, schimmels en UV-licht.