We kunnen weer genieten van het mooie weer in de tuin. Je wilt natuurlijk wel dat het gazon er mooi bij ligt. Het is belangrijk dat je je gazon regelmatig onderhoudt. Als je elke week een klein beetje tijd in je gazon stopt, voorkomt je dat je straks nieuw gras moet zaaien. Niet alleen onkruid wieden is belangrijk, maar ook moet je regelmatig grasmaaien. Het gras lijkt altijd groener bij de buren, maar met deze tips wordt het gras bij jou toch echt groener.

Onkruid wieden

Dit is misschien niet het leukste klusje, maar het moet toch echt gebeuren als je van een mooi groen gazon wilt genieten. Onkruid ontstaat als het gras niet genoeg water krijgt of als er niet regelmatig gemaaid wordt. Als je onkruid in je gazon hebt staan, is het belangrijk dat je er snel bij bent. Anders staat je hele gazon binnen no-time vol. Je kunt onkruid bestrijden door regelmatig te maaien. Paardenbloemen en distels bestrijd je door ze helemaal met de wortel eruit te trekken.

De grasmaaier

Een van de makkelijkste en misschien wel belangrijkste manieren om het gazon mooi groen te houden, is om het gras regelmatig te maaien. Het is beter om regelmatig te maaien dan af en toe het gras te snoeien. Let er wel op dat je het gras niet al te kort maait. De regel is dat je nooit meer dan ⅓ van de lengte afmaait.

Gebruik een grasmaaier met scherpe en schone messen. Hoe breder het bereik van de maaier is, hoe minder tijd het grasmaaien zal kosten. Als je een groot gazon hebt, raden wij een zitmaaier aan.

Nooit meer maaien: kunstgras

Ben je helemaal klaar met het grasmaaien? Wil je de tijd die je verbruikt aan het maaien liever aan iets anders besteden? Dan is kunstgras misschien iets voor jou. Er zijn verschillende soorten kunstgras. Zo heb je gras voor sport en spel, maar ook is er siergras verkrijgbaar. Je kunt online kunstgras kopen, hier kun je zelf aangeven welke kleur gras je wilt. Ook heb je zelf helemaal in de hand wat de lengte van het gras wordt. Altijd een mooi groen gazon zonder dat je er veel tijd en moeite in hoeft te stoppen.