De zomer staat weer voor de deur. We hebben al een aantal dagen kunnen genieten van heerlijk weer en hierdoor zijn onze groene handen gaan jeuken. Het voorjaar is het perfecte moment om de tuin zomerproof te maken. We willen straks natuurlijk optimaal genieten van het zonnetje in eigen tuin. Wij hebben een aantal handige tips voor je verzameld die je kunnen helpen bij het zomerproof maken van je tuin.

Tuinmeubels opknappen

Hebben jouw tuinmeubels het hele jaar buiten gestaan? Dan kunnen deze vast wel een opknapbeurt gebruiken. Maak de meubels schoon met een hogedrukspuit of geef ze een complete metamorfose. Schilder de meubels in een andere kleur of vervang de kussens op je loungebank.

Zijn jouw tuinmeubels echt versleten? Of ben je simpelweg toe aan iets nieuws? Dan kun je er ook voor kiezen om een gehele nieuwe set aan te schaffen. Denk bijvoorbeeld aan een grote eettafel waar je heerlijk aan kunt dineren of een grote loungebank om te relaxen.

Een lekker hoekje

In de zomer wil je natuurlijk lekker kunnen relaxen in de tuin. Het is dan ook belangrijk dat je een lekker hoekje in de tuin creƫert. Maak een leuke zithoek. Zet een loungebank neer met een tafeltje, een parasol erbij en je bent klaar. Vergeet ook zeker de verlichting niet. Zo kun je niet alleen overdag, maar ook `s avonds genieten in de tuin. Het is belangrijk dat je praktische verlichting in de tuin plaatst, maar vergeet ook zeker sfeerverlichting niet. Denk bijvoorbeeld aan kleine spots of hang een leuk lichtsnoer in de boom.

Voeg leuke accessoires toe

Nu je je tuinmeubels hebt opgeknapt en een lekker hoekje hebt gecreƫerd, moet je het nog wel een beetje gezellig maken. Met leuke accessoires kun je de puntjes echt op de i zetten. Leg bijvoorbeeld een paar gezellige kussentjes en een plaid op de bank.

Wat ook een echte aanrader is, is een tuinhaard. Zo kun je `s avonds ook nog buiten zitten zonder dat je het koud krijgt. Ook een melkbus hanglamp kan erg leuk in de tuin staan. Neem een kijkje op Melkbusshop en misschien zit er wel iets leuks voor je bij.