In ons land kan het in de zomer behoorlijk warm worden. Zo hebben we al een aantal warme dagen en zwoele avonden achter de rug. Niets was die dagen lekkerder dan een verfrissende duikt te nemen in een zwembad.

Met een zwembad in je eigen tuin geniet je van die verkoeling in alle privacy, zonder de deur uit te hoeven. Ook zonder grote tuin of portemonnee behoort een eigen zwembad tot de mogelijkheden. Ze zijn tegenwoordig namelijk verkrijgbaar tegen betaalbare prijzen en in compacte formaten. Van opblaasbadjes, opbouwzwembaden tot inbouwzwembaden. Een zwembad in de kleine tuin is geen probleem!

Checklist voor een zwembad in de kleine tuin

  • Het is slim om voor je overgaat tot het kopen van een zwembad de antwoorden op de volgende vragen mee te nemen:
  • Hoeveel ruimte heb je in je tuin beschikbaar?
  • Hoeveel van die ruimte wil je besteden aan het zwembad?
  • Hoeveel geld wil je aan het zwembad besteden?
  • Wil je om het zwembad heen kunnen lopen of kan het in de hoek?
  • Wil je een vierkant, rechthoekig of rond zwembad?
  • Wil je een stenen, houten of een vloer van grind om je zwembad heen?
  • Wat is het doel van het zwembad? Wil je er even in kunnen afkoelen, wil je er ligbedden naast plaatsen of baantjes in trekken?

Het onderhoud van een klein zwembad

Het ene zwembad heeft meer onderhoud nodig dan het andere. Wees in alle gevallen erg consequent in het afdekken van je zwembad met een afdekzeil. Controleer daarnaast ook af en toe het de zuurtegraad. Met speciale reinigingssets en chloor kun je je zwembad schoonhouden. Wat ook slim is, is het kiezen voor een losse of inbouw zwembadpomp.

Geniet van je zwembad in kleine tuin

Een zwembad voor in de kleine tuin is al beschikbaar vanaf €60,-. Staat jouw zwembad in de tuin? Dan kan het genieten beginnen! Samen met de kinderen of misschien liever alleen dobber je op een luchtbed met een verfrissend drankje.

Bekijk de website woonaanrader.nl en huisinspiratie.nl voor meer tips.