De meeste mensen zijn bereid om extra geld neer te leggen voor een leuke tuin, zodat je je nog meer thuis gaat voelen. In dit artikel besteden we aandacht aan het inrichten van je tuin, hoe je dit op de beste manier kunt aanpakken en waar je allemaal aan moet denken. Meer weten? Lees dan snel verder en doe je voordeel met onze handige tips voor het inrichten van je tuin.

Wanneer je op het punt staat om je tuin opnieuw in te richten, kun je twee dingen doen. Je kunt er voor kiezen om alles zelf te doen. Dit kost meer tijd en daarbij heb je niet de zekerheid of alles op de juiste manier gebeurd, behalve wanneer je de expertise en kennis in huis hebt. Daarbij kun je voor een ervaren hovenier die alles uit handen neemt. Lees snel verder en ontdek welke optie het beste bij jou past.

Strategisch te werk gaan

Bij het ontwerpen en inrichten van een nieuwe tuin raden we jou aan om planmatig te werk te gaan. Door een duidelijk plan uit te stippelen, is de kans op het maken van fouten minder groot. Bedenk van te voren goed wat je wel of niet wilt en waar jouw nieuwe tuin aan moet voldoen. Zo kun je bijvoorbeeld een kijkje nemen op pinterest om inspiratie op te doen. Vervolgens zal je een ontwerp moeten maken – iets wat je ook aan een hovenier kunt uitbesteden. Wanneer je het ontwerp af hebt weet je precies wat er ingekocht moet worden.

pexels-photo-334978

Planten inkopen

Wanneer je nieuwe planten gaat inkopen, is het slim om je er een beetje in te verdiepen. Het is belangrijk om te weten welke planten wel of niet tegen Nederlands weer kunnen, welke planten extra aandacht nodig hebben en waar je op moet letten wanneer je planten gaat kopen. Koop bijvoorbeeld geen planten waarbij de bladeren geel zijn of waarbij je kleine beestjes op de bladeren ziet lopen. Door je een beetje in te lezen op het internet, is de kans dat je voor verassingen komt te staan een stuk minder groot.

tulips-bed-colorful-color-69776

Kosten hovenier inhuren

Het is lastig om te zeggen wat een hovenier inhuren precies kost. De prijzen kunnen nogal verschillen en hangen vooral af van jouw wensen. Wanneer je een grotere tuin hebt, ben je automatisch meer geld kwijt dan wanneer je een kleinere tuin hebt. Wil je goedkoper uit zijn? Dan raden we jou aan om alleen voor gazon te kiezen en daaromheen meubelstukken te plaatsen. Zo weet je zeker dat je niet te veel geld kwijt bent, maar toch van een mooie en groene tuin kunt genieten.