Met de zomer weer voor de deur is het van belang dat je de planten in je tuin tijdig kunt voorzien van water. In de zomermaanden kan het in Nederland namelijk behoorlijk warm worden, waardoor de planten en gewassen in je tuin het zwaar te verduren hebben. Je kunt het leven van de planten en gewaasen wat verzachten door ze op tijd te voorzien van voldoende water. Dit kan door de tuinsproeier aan te zetten of door op verschillenden plekken in je tuin de waterslang even te laten liggen, maar je kunt ook een sproeiinstallatie laten aanleggen in je tuin.

Verschillende systemen
Wanneer je een sproeiinstallatie aan wilt leggen in je tuin, is er keuze uit drie verschillende systemen. Zo kun je kiezen voor een straalsproeier, een vernevelsproeier en een druppelslang. De Straalsproeier is voornamelijk geschikt voor grasvelden en kan weggewerkt worden in het gras. Ook de vernevelsproeier wordt keurig in de grond verwerkt en is met name goed te gebruiken in verschillende borders in je tuin. Je kunt het beste voor de druppelslang kiezen wanneer je veel hagen, struiken en smalle perkjes in je tuin hebt. De druppelslang wordt boven de grond geplaatst, maar is nauwelijks zichtbaar. Wel is hij uitermate effectief, aangezien het water direct de grond in gaat en dus snel de wortels bereikt.

Leidingen aansluiten
Om de sproeiinstallatie in je tuin aan te laten sluiten, is het verstandig om hulp in te schakelen van een expert. Hij kan je in eerste instantie vertellen welk systeem het meest bruikbaar is in jouw tuin en daarnaast kan hij alle benodigde leidingen aansluiten. Op deze manier heb je er zelf geen werk mee en hoef je in de zomer niet meer je tuin in om de planten en het gras handmatig te voorzien van voldoende water. Het aanleggen van het systeem is misschien wat prijzig, maar je zult er vast en zeker heel veel plezier aan beleven.

Sproeiinstallatie laten aanleggen? Laat het doen door een gerenommeerde hovenier zoals Snoek Hoveniers