De meeste mensen kiezen ervoor om hun tuingereedschap op te bergen in een tuinhuisje, maar sommige mensen laten het ook gewoon rondslingeren in hun tuin. Pas hier echter wel mee op, want wanneer je je tuingereedschap niet veilig opbergt, kunnen inbrekers het zo stelen of gebruiken om je woning binnen te dringen. Het is dan ook van belang dat je tuingereedschap, evenals andere waardevolle spullen, achter slot en grendel opgeborgen is.

Tuinhuis beveiligen
Wanneer je jouw tuingereedschap opbergt in het tuinhuisje, is het verstandig om deze goed te beveiligen. Dit kun je bijvoorbeeld doen met buitenverlichting op een sensor. Dit soort verlichting schrikt ongewenste gasten vaak af. Daarnaast is het verstandig om je tuin goed af te sluiten met bijvoorbeeld een schutting, zodat het niet makkelijk is om in je tuin te komen. Ook het aanleggen van grind in je tuin kan helpen bij het weghouden van inbrekers. Grind maakt behoorlijk veel lawaai en op die manier wordt het voor een inbreker een stuk lastiger om geruisloos te werk te gaan.

Goed hang- en sluitwerk
Het klinkt misschien wat overbodig, maar om jouw tuinhuis te beveiligen, kun je gebruik maken van hang- en sluitwerk. Op deze manier weet je zeker dat je tuingereedschap veilig opgeborgen ligt. Het is dus een goede manier van inbraakpreventie. Voor inbrekers is het namelijk een stuk lastiger om een tuinhuis met goed hang- en sluitwerk binnen te komen dan een tuinhuis waar nauwelijks beveiliging op zit. Om de diverse mogelijkheden voor hang- en sluitwerk van je tuinhuis te bekijken, kun je contact opnemen met een slotenmaker.

Opbergen in de schuur
Wanneer je het niet ziet zitten om je tuinhuis op deze manier te beveiligen, is het aan te raden om het tuingereedschap in de woning op te bergen. Dit kan bijvoorbeeld in de aangebouwde garage. Op deze manier is je tuingereedschap toch enigszins beveiligd. Inbrekers zullen waarschijnlijk minder snel binnendringen in een goed beveilgde schuur dan in een tuinhuis.