Een tuinkachel, het is dé manier om je tuin nog gezelliger te maken. Je kunt hem eigenlijk overal in de tuin kwijt. Wat dacht je bijvoorbeeld van een kachel op het terras, in de buurt van het zitgedeelte? Je ziet daarnaast ook wel eens dat mensen een tuinkachel of vuurkorf op het gras zetten. Dit kan natuurlijk ook, maar in dit geval is het wel raadzaam om er stenen onder te leggen. Zo blijft de tuinkachel goed staan en gaat het gazon niet kapot.

Je tuinkachel kun je dus in principe overal neerzetten. Het is alleen de vraag welke je precies wilt. Er zijn namelijk verschillende modellen op de markt. Onder tuinkachels verstaan we vaak niet alleen het type ‘tuinkachel’, maar ook terrashaarden en zelfs vuurkorven en vuurschalen. Het is per soort verschillend welk model het populairst is. Ook is het geheel afhankelijk van je wensen of je liever een robuuste tuinkachel wilt, of meer een compacte traditionele vuurkorf.

Modellen die overal kunnen staan

Voor tuinkachels is er in iedere tuin wel ruimte. De producten zijn er immers voor ontworpen om elke tuin gezelliger te maken. Er zijn al modellen met een doorsnee van ongeveer een halve meter, maar je kunt ook voor het grotere werk gaan. Er zijn namelijk tuinkachels op de markt die echt als blikvanger werken. Dergelijke typen worden steeds populairder, omdat ze heel goed in moderne tuinen passen. Je kunt ze eigenlijk zien als kunststukjes. Kunststukjes die bovendien een heerlijke warmte afgeven.

Een sfeerbrenger voor iedere tuin

Wat voor soort uitstraling je ook aan je tuin geeft, er is altijd een tuinkachel die er qua stijl goed bij past. Niet voor niets is het tegenwoordig heel populair om een klassieke, gedecoreerde tuinkachel te nemen. Veel mensen richten hun tuin in met een knipoog naar vroeger. Een potkachel of terrashaard past daar ideaal bij. Ook bij moderne tuinen brengt gezellige terrasverwarming leven in de brouwerij. Kortom, wat voor soort tuin je ook hebt, een tuinkachel past er in. Het verschilt een beetje per jaar wat de populairste tuinkachels zijn, dus het is aan jou om zelf een keuze te maken.