De winter is gelukkig weer achter de rug. Het is weer tijd voor het mooie weer. Van het mooie weer geniet je extra als je in een mooie tuin kunt zitten. In deze blog 3 ideeën voor de tuin zodat je deze zomer optimaal kunt genieten.

1: Geniet van lange avonden
Als je de lange zomeravonden wilt benutten is een overkapping een leuk idee. Het zorgt ervoor dat je ook tijdens een regenbuitje buiten kunt blijven zitten. Een overkapping houdt de warmte langer vast waardoor je, ook als het afkoelt, lang buiten kunt zitten. Zeker als je een avondmens bent kan een overkapping van toegevoegde waarde zijn voor je tuin. Er zijn wel een aantal zaken waar je rekening mee moet houden bij het plaatsen van een overkapping. Probeer de overkapping zo te plaatsen dat je geen last hebt van regen en wind. Bij voorkeur plaats je de uitgang van de overkapping niet naar het westen. De beste richting is zuid of oost. Een voorwaarde voor een overkapping is wel dat je een voldoende grote tuin hebt. De grootte van een overkapping kun je in principe zelf bepalen maar het is wel lekker als je een beetje de ruimte hebt. Standaard wordt er altijd uitgegaan van een minimum van drie bij vier meter. Andere tips voor het plaatsen van een overkapping zijn om deze vast te maken aan het huis en het interieur in huis en onder de overkapping op een lijn te houden. Het laatste punt waar je voor het plaatsen van een overkapping goed over na moet denken is hoe je de verminderde lichtinval gaat opvangen.

2: Kies voor makkelijk, kies voor kunstgras
Tijdens de zomer wil je lekker van de tuin kunnen genieten en er niet constant in bezig hoeven zijn. De grasmat is een van de onderdelen dat normaliter veel onderhoud vraagt. Gelukkig is daar een oplossing voor. Als je voor kunstgras kiest hoef je er nooit meer op uit met de grasmaaier, het heeft geen water nodig dus je hoeft niet te sproeien en je hebt hetzelfde plezier als van echt gras.

3: Een sfeervolle zomeravond
Met een goede sfeer kun je een mooie zomeravond maken tot een onvergetelijk moment. Het creëren van sfeer hoeft helemaal niet moeilijk te zijn, zeker niet in je eigen tuin. Hang een aantal lampensnoeren boven de zithoek en je bent verzekerd van een prachtige zomeravond.

Succes en een fijne zomer!