Je tuin is een van de plekken waar je even kunt ontsnappen aan de dagelijkse drukte. De combinatie van buitenlucht en de geur van je planten kan je ontzettend goed doen. En door heaters en buitenhaarden aan te schaffen kan je ook lekker genieten van de rust in je tuin wanneer de temperaturen wat minder hoog zijn. Voel jij je na een paar uren zitten in een comfortabele stoel nog steeds wat rusteloos? Dan zijn er nog een aantal dingen die jij kunt toepassen in de tuin om wat meer ontspanning te vinden.

De geur van planten

Sommige mensen linken de geur van een bepaald parfum aan een herinnering. En dan krijgen ze ook gelijk het gevoel erbij wat ze toen hadden. Geur geeft namelijk een seintje door aan je hersenen, waardoor het gelijk geestelijk of lichamelijk een bepaald effect op je kan hebben. Zo kan de geur van een aantal planten in je tuin je ook helpen ontspannen. Voorzie je tuin van lavendel, jasmijn  of aloë vera. Deze planten kan je ook prima laten groeien in een pot op het balkon.

Een ontspannen houding

Een paar uur zitten in een tuinstoel brengt niet voor iedereen genoeg ontspanning. Dit heeft dan vooral te maken met de houding die je aanneemt. In dit geval kan het helpen om de tuinstoel te vervangen voor een loungeset, of een hangmat. Bij deze laatste optie geef jij je spieren de gelegenheid om even te ontspannen. Zijn er meer gezinsleden die het wel leuk vinden om heen en weer te schommelen in een hangmat? Online zijn er diverse soorten hangmatten verkrijgbaar, bijvoorbeeld voor meerdere personen.

Mediteren in je tuin

Als je in een rustige buurt of wat meer afgelegen woont, kan de tuin ook een prima ruimte zijn om te mediteren. Hier heb je niet veel voor nodig, een matje om op te zitten is vaak voldoende. Maar zorg wel dat je genoeg ruimte hebt. Maak bijvoorbeeld plek hiervoor onder een prieel. Het is natuurlijk ook mogelijk om je tuin helemaal in te richten naar deze stijl. In combinatie met de eerdere genoemde planten kom je in een korte tijd helemaal tot rust.