Een wespennest zorgt bij veel woningbezitters voor de nodige irritaties. Dit is niet voor niets, want een wespennest kan best gevaarlijk zijn! Denk aan de venijnige steken van deze ongediertesoort en de zwellingen die dit tot gevolg kan hebben. Zo’n zwelling is met name gevaarlijk, als de wespen je in je hals of keel steken. Reden genoeg om een wespennest zo snel mogelijk te laten verwijderen! Zelf een wespennest uit je tuin verwijderen is nagenoeg onmogelijk. Mensen beschikken doorgaans niet over de benodigde kleding en hulpmiddelen om steken van de agressieve wespen te voorkomen.

In dit artikel vertellen we je meer over de bestrijding van wespen uit je tuin. Houd er rekening mee dat een wespennest ook in huis gevormd kan worden. Denk aan de nesten tussen de muren van je woning!

Opbouw van een wespennest in de tuin

De bouw van een nieuw wespennest begint vaak al in het vroege voorjaar. De jonge koningin is de enige wesp die de wintermaanden overleeft. Dit beestje zal beginnen met het leggen van larven, om nieuwe werkers te creëren voor de opbouw van het nest. Door het voorjaar en de zomer heen komen er steeds meer werkers bij. Het is zodoende verstandig om het wespennest al in een vroeg stadium te laten bestrijden door professionele ongediertebestrijders. Een wespennest verwijderen is in het voorjaar veel makkelijker, doordat het aantal wespen in het nest op dat moment nog beperkt is.

 

Wespennest professioneel laten verwijderen

Zoals reeds beschreven zullen de wespen erg agressief worden, als je in de buurt van hun nest komt. Dit maakt dat ongediertebestrijders speciale pakken moeten dragen om de wespensteken te voorkomen. Daarbij maken deze ongediertebestrijders gebruik van verschillende hulpmiddelen, om de wespen in een keer op een effectieve wijze te doden. Het zou immers erg vervelend zijn als de beestjes al snel weer aan een nieuw nest beginnen in de tuin.

Het gebruik van bestrijdingssprays is sterk af te raden. Niet alleen zijn deze sprays schadelijk voor het milieu, ook brengen ze gezondheidsrisico’s met zich mee. Je kunt immers met de nevel van de spray in contact komen, net als je kinderen of huisdieren. Daarbij kan de nevel op voedingswaren neerdalen.