Nu de zomer weer is aangebroken en we steeds vaker in de tuin zijn te vinden, dromen we er vast allemaal wel eens van om in een eigen jacuzzi in de tuin te zitten. Op een warme zomeravond met familie of vrienden nog genieten van de laatste avondzon. Het klinkt misschien wat onwaarschijnlijk en ver van je bed, maar het is zeker niet onmogelijk. Het hebben van een jacuzzi wordt namelijk steeds makkelijker en toegankelijker. Lees in dit artikel slimme tips waarmee je voor je het weet een eigen bubbelbad in de tuin hebt staan!

Waar koop je een jacuzzi?

Je zult je vast afvragen waar je een jacuzzi kan kopen. Een jacuzzi vind je namelijk niet zo maar in elke winkel. De meeste tuincentra verkopen ze wel. Je kunt eerst online kijken om te bekijken wat voor een je er zou willen. Vervolgens is het wel verstandig om naar een echte winkel te gaan. In het echt ziet er toch altijd anders uit dan op een plaatje. Daarnaast kan je in de winkel geadviseerd worden door een kenner. Ook kan je meteen goed inschatten of het wel past in je tuin, een jacuzzi ziet er op een foto soms kleiner uit dan het in werkelijkheid is.

Is een jacuzzi duur?

De prijs van een jacuzzi is erg afhankelijk van het soort dat je in gedachte hebt. De goedkoopste variant is het opblaasbare spa. Dit is een jacuzzi die je in de zomer opblaast en in de winter weer op kan bergen. Dit is ontzettend handig en gebruiksvriendelijk. Echter moet je wel elke zomer weer het hele bubbelbad installeren. De duurste variant is de echte jacuzzi in de meest luxe vorm. Hoe meer functies en mogelijkheden je eist, hoe duurder het uiteraard wordt.

Vereist een jacuzzi veel onderhoud?

Het is wel van belang dat je het bubbelbad goed onderhoudt. Als je er niet meer naar omkijkt zal je snel merken dat er schade aan wordt gericht. Dit is natuurlijk zonde, omdat je er veel geld in hebt gestoken. Zorg ervoor dat je regelmatig de hot tub schoonmaakt en schaf een hoes aan. Je kunt het zeil er elke avond over heen leggen.