Een hovenier Emmeloord kan je helpen met een groot aantal werkzaamheden in je tuin. Als je een tuin hebt, dan heb je geluk want dat is een heerlijk buitengebied in jouw bezit waar je kunt relaxen, waar je heerlijk kunt zitten en dat je ook helemaal kunt inrichten zoals jij het mooi vindt. Een hovenier helpt je daarbij van het begin tot eind en kan worden ingezet voor het ontwerpen, aanleggen en onderhouden van jouw tuin. Hier lees je meer over wat dat inhoudt en wat een hovenier Emmeloord precies voor je kan betekenen.

Een hovenier Emmeloord kan een nieuwe tuin ontwerpen

Hoveniers leggen nooit een nieuwe tuin aan zonder tuinontwerp en beplantingsplan. Het tuinontwerp geeft aan wat de nieuwe indeling wordt en is een tekening van hoe het er uiteindelijk uit komt te zien. Het beplantingsplan is een overzicht van waar alle bomen, heesters en vaste planten komen te staan. Samen zijn ze de blauwdruk voor je nieuwe tuin. Een volledige make-over van een tuin of van een gedeelte van een tuin kan niet zonder een ontwerp en dat is dan ook altijd de eerste stap voordat de werkzaamheden beginnen. De hovenier Emmeloord legt het plan aan je voor en jij bepaalt vervolgens of je er akkoord mee gaat of niet.

Het aanleggen van je tuin

Nadat het ontwerp gemaakt is en jij hebt je akkoord gegeven, zal de hovenier Emmeloord je tuin gaan aanleggen. Ze zullen eerst de materialen en planten moeten aanschaffen en daarna kan het werk beginnen. Dat is dan niet alleen het planten van de nieuwe gewassen, maar ook het verwijderen van wat er nu in je tuin staat, het grondwerk en het plaatsen van de bestrating. Een goede hovenier Emmeloord doet ook extra werkzaamheden, zoals het aanleggen van een vijver, het plaatsen van een tuinhuisje, een schutting, een hek en een poort, een veranda of een oprit. De hovenier Emmeloord zorgt ervoor dat je tuin er exact uit komt te zien zoals jij het voor ogen hebt.

Onderhoudscontracten zijn ook mogelijk

Nu je een mooie nieuwe tuin hebt, kun je deze ook laten onderhouden. Daarvoor sluit je het beste een onderhoudscontract af, zodat de hovenier Emmeloord dit altijd onder controle heeft. Gras maaien, bomen en heggen snoeien, onkruid wieden en bemesten zijn slechts enkele voorbeelden van de vele onderhoudswerkzaamheden die worden aangeboden. Onderhoud moet meestal in het voorjaar en najaar gedaan worden. In het najaar wordt de tuin klaargemaakt voor de winter en in het voorjaar wordt deze weer netjes gemaakt voor gebruik.

Een hovenier bespaart je veel tijd

Door een hovenier Emmeloord in te schakelen bespaar je tijd, want een tuin vraagt veel werk en toewijding. Daarnaast zijn dit specialisten die exact weten wat er nodig is, wat waar goed groeit en hoe je het moet onderhouden en verzorgen. Zo krijg je een perfecte nieuwe tuin die er altijd netjes en verzorgd uitziet en waar je met plezier tijd doorbrengt.