Nu met de coronacrisis wil je het liefste niet te veel mensen in jouw huis hebben. Zeker bezoek van onbekenden is af te raden. Het kan echter wel zijn dat je last hebt van ongedierte. Je moet dan zelf aan de slag gaan om deze te bestrijden. Je wilt immers geen schade aan de gezondheid of eigendommen krijgen, doordat dit veel meer geld kost. Voordat je een specialist als de Bestrijdingsservice inschakelt, kun je het beste onderstaande tips doorlezen. Zo weet je precies op welke manier je de dieren uit jouw woning kunt krijgen en ze zelfs kunt voorkomen in de toekomst. Lees daarom snel verder en ga aan de slag.

Wespen als grootste plaag

Een van de ongedierten waar je last van kunt hebben, zijn wespen. Wespen komen rond de zomerperiode jouw tuin in en gaan over het algemeen ook weer weg. Echter kunnen ze vaak met zoveel tegelijk komen, dat je er daadwerkelijk last van gaat krijgen. Voor mensen met allergieën kan het zelfs schadelijk zijn. De wespen bestrijden kan vaak op een simpele manier. Er zijn namelijk voldoende ideeën om zelf een val te maken, zodat je de dieren in een keer te pakken krijgt. Dit doe je door een fles doormidden te snijden en hier een laag siroop in te doen. De bovenkant van de fles zet je met de opening naar beneden, zodat de wespen er niet meer uit kunnen. Je hoeft slechts een klein laagje zoetigheid in de fles te doen om goede resultaten te behalen.

Diervriendelijk of gelijk dood make

Naast deze wespenval zijn er ook verschillende andere vallen voor de wespen te vinden. Je kunt namelijk ook diervriendelijke vallen aanschaffen, waardoor je de dieren op een andere plek weer uit kunt zetten. Zo voorkom je dat de wesp uit gaat sterven, maar ben jij wel direct van de plaag af. Je kunt tevens aan de slag met sprays. Deze zijn voornamelijk voor binnen een goede oplossing. Wanneer je de spray rond gespoten hebt, vallen de wespen namelijk snel neer. Hierdoor voorkom je dat deze jou gaat steken wanneer het dier in paniek op zoek gaat naar een uitgang. Voor allergische mensen biedt dit een goede en effectieve uitkomst, waardoor er ook geen levensbedreigende situaties ontstaan.

Muizen bestrijden met een goede hygiëne

Ook muizen kunnen een enorme plaag zijn. Muizen bestrijden is belangrijk, maar het voorkomen van muizen is nog veel belangrijker. Het voorkomen kan niet altijd, doordat de diertjes ook de warmte opzoeken in de winter. Echter moet je er tegelijkertijd voor zorgen dat er niets in huis ligt waar de muizen van houden. Zo moet je geen etensresten laten slingeren en is het van belang dat je dierenvoeding ook in een afsluitbare ton bewaart. Zo voorkom je dat het aantrekkelijk wordt voor het ongedierte om naar binnen te komen en zullen ze ook weer snel vertrokken zijn als er niets te halen valt. Jij hebt hierdoor in ieder geval geen schade aan jouw woning.