Een inbraak kan een grote impact hebben op je leven! Veel mensen voelen zich niet meer veilig in hun eigen woning. Daarbij kan de schade van een inbraak lastig te herstellen zijn. Denk bijvoorbeeld aan een ingeslagen ruit, een geforceerd slot, enzovoorts. Kort na een inbraak heb je niet de behoefte om een dergelijke schade direct te herstellen. Mogelijk ben je dierbare voorwerpen verloren tijdens de inbraak, of heeft men geweld tegen je gebruikt. Wat moet je in zo’n situatie doen? Welke stappen moeten gevolgd worden? In dit artikel zetten we ze voor je op een rijtje.

Schakel de politie in na een inbraak

Een eerste stap na het opmerken van een inbraak in je woning is het inschakelen van de politie. De politie zal je niet alleen bijstaan om van de schrik te bekomen. Ook doet de politie onderzoek naar eventuele sporen, die binnen je woning of rond de deur zijn achtergelaten. Op basis van deze sporen kan in de omgeving van je woning gezocht worden naar de inbrekers.

Maak foto’s voor de verzekeraar

Na het inschakelen van de politie is het belangrijk om voldoende foto’s te maken van de ontstane schade aan je woning en de meegenomen spullen. Deze foto’s kun je indienen bij je verzekeraar om de kosten voor het herstel hiervan vergoed te krijgen. Je hoeft in de schade na een inbraak logischerwijs niet zelf te herstellen.

Schakel een slotenmaker in

Een laatste stap in de uren na het opmerken van een inbraak is het inschakelen van een slotenmaker. Een slotenmaker kan de ontstane inbraakschade aan je woning herstellen. Op de website van een slotenmaker vind je meer informatie over de verschillende soorten schade die een slotenmaker herstelt. Veel slotenmakers bieden een spoedservice aan. Zo bieden ze je ook hulp tijdens de nacht of in het weekend.