In dit artikel zetten we drie handige tips voor je op een rijtje, welke je helpen bij het voorkomen van een inbraak in huis. Het blijkt vaak erg lastig te zijn om ongewenste gasten buiten je woning te houden. Mede door het feit, dat inbrekers steeds meer geweld gebruiken om een woning binnen te komen. Overigens wordt geweld niet alleen gebruikt om een raam of deur open te breken. Ook wanneer de inbrekers eenmaal in huis aanwezig zijn, schuwen zij het gebruik van geweld niet. Des te meer reden om je woning van een goede beveiliging te voorzien!

Tip 1: start met de montage van goede sloten

Een eerste stap in het beveiligen van je woning is het plaatsen van de juiste sloten op ramen en deuren. Kies bij voorkeur voor sloten die gekeurd zijn door het SKG. Deze onafhankelijke partij geeft sloten een beoordeling tussen de één en drie sterren. Des te meer sterren een slot krijgt, des te groter is de weerstand die het biedt aan inbrekers.

Tip 2: installeer een alarminstallatie in huis

Een tweede vorm van inbraakpreventie in huis is de installatie van een alarmsysteem. Je kunt hierbij kiezen voor een vast pakket van verschillende beveiligingscomponenten, maar je kunt deze ook zelf samenstellen. Het voordeel van het zelf samenstellen van zo’n pakket is het feit, dat deze naadloos aansluit op de risico’s binnen en rondom jouw woning.

Tip 3: kies voor beveiligingscamera’s aan de gevel

Om de kans op een inbraak verder terug te dringen, is het verstandig om beveiligingscamera’s op te hangen aan de gevel. De beveiligingscamera’s schrikken inbrekers af voordat zij een inbraakpoging doen! Ze willen immers niet gefilmd worden, aangezien dit de kans om gepakt te worden sterk vergroot. In plaats van dure beveiligingscamera’s zou je ook voor dummycamera’s kunnen kiezen.