Een betonpoer is een onmisbaar element bij bouwprojecten. Ze zorgen voor een stabiele basis voor de fundering waardoor deze jarenlang mee kan. Beton is duurzaam en stevig waardoor het jaren meegaat. Bovendien kan het veel gewicht dragen. Betonpoeren gebruiken bij een fundering voorkomt dat een bouwwerk wegzakt of verzakt in de ondergrond. Ook zorgen ze ervoor dat er bij stormachtig weer de boel stevig verankerd blijft. Schuttingdelen bijvoorbeeld die op een fundering met betonpoeren zijn bevestigd kunnen zo niet om- of wegwaaien.

De diverse vormen van betonpoeren

Een betonpoer is in verschillende vormen te koop. Zo kennen we de rechthoek, de trapezevorm en bestaan er modellen die voorzien zijn van een interne hemelwaterafvoer. Ook de afmetingen verschillen. Ieder bouwwerk vraagt zijn eigen formaat poer en vormgeving. Laat je daarom goed adviseren welke betonpoer er geschikt is om bij jouw bouwplannen te gebruiken. Meten is in dit geval weten. Een betonpoer is ideaal om te plaatsen onder een houten paal, zoals bij een veranda of een carport. De paal staat komt nu niet rechtstreeks met de grond in aanraking, waardoor het hout niet wordt aangetast door vocht.

Eindeloos combineren

Betonpoeren zijn voorzien van draadeinden: enkele of meerderen in diverse afmetingen. Of het heeft een zogenaamde schroefhuls. Dit vereenvoudigd het om ze te combineren. Met bevestigingsplaatjes of stalen paaldragers is een constructie met een paal of staander zo makkelijk gemaakt. Maar er zijn nog veel meer mogelijkheden met betonpoeren. Vraag ons gerust naar alle mogelijkheden.

Het plaatsen een van een betonpoer

Om een betonpoer te plaatsen moet je wel even graven, maar dan heb je ook wat. Graaf een gat, plaats er de poer in en stort er snelbeton bij. Controleer of het waterpas staat voordat het beton is uitgehard en de klus is geklaard. Simpel toch?
Weten welke poeren voor jouw bouwwensen het meest geschikt zijn? Bij Betongoed kunnen we je daar alles over vertellen. Geen vraag is te gek, dus stel ze ons gerust per mail of telefonisch. Het bestellen van onze betonpoeren en andere benodigde materialen is simpel. Plaats het in de winkelmand, reken af en het wordt, tegen een kleine vergoeding, snel geleverd. Veel succes en bouwplezier!