Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe of gebruikte excavator zijn er enorm veel mogelijkheden. Ten eerste is het handig om te bepalen of je gaat voor een nieuw exemplaar of dat een gebruikte ook volstaat. Beide opties hebben zo zijn voor- en nadelen. Hieronder een lees je tips bij het kopen van used excavators.  

Het merk excavator

Om te beginnen is het verstandig om net als bij auto’s, naar het merk excavator te kijken. Dit kan namelijk van wezenlijk belang zijn. Ieder merk heeft zo zijn eigen gebreken maar ook zijn pluspunten. Sommige merken staan erom bekend minder lang mee te gaan dan andere. In het geval van een used excavator is het niet verstandig deze te kiezen. Het is daarom belangrijk na te gaan welke merken er zijn, wat de gebreken en pluspunten zijn en of je deze kan verhelpen. Is dit niet het geval dan is het verstandig om voor een ander merk te kiezen.

Aantal werkuren van een used excavator

Een belangrijk onderdeel waar je naar moet kijken bij de aanschaf, is het aantal gewerkte uren van een used excavator. Hoe meer werkuren de machine heeft, hoe groter de kans dat er gebreken ontstaan. Dit is niet altijd van toepassing. Is een machine in de loop van de jaren goed onderhouden dan is de kans groot dat deze nog jaren meegaat.

Probeer de geschiedenis te achterhalen

Het is in de vorige alinea al aangegeven, maar het is belangrijk om achter de geschiedenis van de machine te komen. Zijn er in het verleden bijvoorbeeld veel onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd? Door op dit soort vragen antwoorden te krijgen kan je de juiste inschatting maken om een used excavator wel of niet aan te schaffen. Door in gesprek te gaan met de verkopende partij en het onderhoudsboekje door te bladeren, ben je op de hoogte van alle dingen die je wilt weten van de machine.