Iedereen kan er wel eens last van hebben: ongedierte in je tuin. Verschillende bladeters, worteleters of andere insecten kunnen ervoor zorgen dat je planten een stuk minder mooi uitzien, terwijl jij er wel de nodige moeite hebt ingestoken. Je wilt niet dat al je planten worden aangetast. Daarom is het van belang om snel in te grijpen. Het bestrijding van ongedierte kan door middel van chemische of milieuvriendelijke maatregelen. Maar waar moet je precies op letten? In deze blog geven we je 4 tips voor ongediertebestrijding in je eigen tuin.

Tip 1: Probeer het probleem snel te herkennen

Voorkomen is beter dan genezen. Helaas is dit niet altijd mogelijk. Probeer daarom bladetende of sapzuigende insecten snel te spotten, want voor je het weet hebben al je planten er last van. Dit kan je doen door regelmatig je planten te controleren. Je planten geven vaak signalen af wanneer ze last hebben van insecten. Bladetende insecten kan je vaak sneller herkennen door aangevreten bladeren of planten. Worteleters zijn helaas minder snel te herkennen. Dit probleem komt vaak pas boven water zodra je planten beginnen om te vallen. De wortels van de planten zijn dan dusdanig aangetast dat zij niet meer stevig rechtop kunnen staan.

Tip 2: Geef je planten voldoende voeding en water

Door regelmatig je planten water te geven en te bemesten, zullen je planten gezond blijven. Gezonde planten worden minder snel aangetast. Hierdoor zullen ze dus ook minder vatbaar zijn voor ongedierte.

Tip 3: Zorg voor gevarieerde planten in je tuin

Wist je dat ongedierte het vaak hebben gemunt op specifieke planten? Zorg daarom voor een diversiteit aan planten. Mocht je ondanks onze tips toch last krijgen van ongedierte, wordt niet je hele tuin aangetast. Hierdoor heb je tijd om het probleem aan te pakken. 

Tip 4: Schakel hulp in wanneer nodig

Iedereen kan last krijgen van ongedierte. Mocht je geen tijd hebben of geen idee hebben hoe je afkomt van ongedierte? Overweeg dan ongediertebestrijding in te huren.