Je kent het vast wel: ben je lekker in de tuin aan het zitten, ruik je ineens een penetrante lucht. En ja hoor, de kat van de buren heeft weer in je tuin geplast. Met wat schoonmaakmiddel probeer je van de geur af te komen. In eerste instantie lijkt het te werken, maar helaas komt deze sterk al gauw weer terug. In deze blog geven we je 4 tips om die vervelende kattenpis geur te verwijderen in je tuin.

Zorg dat de buurtkatten niet in je tuin komen 

Een kattenpis geur verwijderen van buurtkatten is een veel voorkomend probleem. Het kan voorkomen dat verschillende buurtkatten je tuin komen sproeien. Erg vervelend natuurlijk. Neem daarom verschillende maatregelen om ervoor te zorgen dat de buurtkatten niet meer in je tuin komen. Denk bijvoorbeeld aan kattenverjagers of maatregelen die het de katten moeilijk maken je tuin in te komen, zoals het aanbrengen van gaas.

Maak je kat zindelijk

Plast je eigen kat in je tuin? Dan is het van belang om je kat zindelijk te maken. Kies voor een makkelijk toegankelijke kattenbak. Maak je de kattenbak schoon? Kies dan voor een neutrale, niet geurende schoonmaakmiddel. Het is belangrijk dat je je kat niet straft voor onzindelijk gedrag. Ontdekt de reden waarom je kat niet zindelijk is, zodat jij de reden kan wegnemen. Je kat begrijpt namelijk niet waarom er een straf wordt opgelegd. Dit kan de situatie alleen maar verergeren. Mocht je kat nog steeds veel in huis of in je tuin plassen ondanks al je moeite? Neem dan contact op met een dierenarts of een kattendeskundige. 

Neutraliseer de geurmoleculen

De bovenstaande maatregelen zijn vaak wat prijziger. Maak gebruik van stankverwijderaars die de elk geurprobleem bij de kern aanpakken. De meeste geurverwijderaars maskeren enkel de lucht waardoor het probleem tijdelijk wordt opgelost. Een goede geurverwijderaar neutraliseert de moleculen van de stank. Een kattenpis geur verwijderen wordt hiermee een stuk makkelijker!