Lekker afkoelen in het zwembad. Wie vindt dit nou niet lekker? Hoe lekker zou het zijn als je jouw eigen zwembad in de achtertuin hebt. Waarom moet je een zwembad kopen? In dit artikel worden er 5 redenen gegeven waarom het geen overbodige luxe is.

  1. Ontspannend

Een van de belangrijkste redenen is de ontspanning die een zwembad biedt. Na een lange dag werken zou het toch ideaal zijn om lekker in het zwembad te liggen en volledig tot rust te komen.

  1. Afkoelend

De temperaturen zijn de laatste jaren flink aan het stijgen. Ook deze zomer steeg de temperatuur regelmatig boven de 25 graden. Met een zwembad in de tuin kun je altijd lekker afkoelen. Het is natuurlijk supergezellig om je vrienden uit te nodigen of misschien wel een zwembad feestje te organiseren.

  1. Goed voor de conditie

Zwemmen is een goede en leuke manier om conditie op te bouwen. Zelf heb je niet door dat je intensief aan het sporten bent omdat je natuurlijk niet kunt zien dat je zweet. Het is goed voor je hart en longen. Door meer te zwemmen kan je langer en intensiever bewegen. Hierdoor word je conditie beter en een betere conditie zorgt voor een efficiƫntere ademhaling en betere doorbloeding.

  1. Geen entreeprijs

Hoeveel geld scheelt het wel niet als je in plaats van elke warme zomer dag in je eigen zwembad ligt dan in een openbaar zwembad. Ook heb je geen last van de kinderen die ballen op je hoofd gooien of dat iemand nou net in dat lekkere plekje in de zon gaat zitten/liggen. Een zwembad kopen lijkt dus een betere optie.

  1. Goedkoper dan de sportschool

In de meeste zwembaden kun je een abonnement afsluiten. Bijvoorbeeld 10x zwemmen tegen een bepaalde prijs. Ga je elke week een keer zwemmen dan ben je met 5 abonnementen al klaar voor het hele jaar. Voor een sportschool betaal je in verhouding al snel het dubbele bedrag.