Je ziet het de laatste tijd steeds vaker: de eens zo mooie groene vlaktes met gras worden geruïneerd door molshopen. De kleine zwarte beestjes vinden hun weg onder de grond en toveren jouw mooie tuintje in rap tempo om in een maanlandschap. Net nu het gazon er perfect bij leek te staan. Ergens een goed teken, want waar mollen zijn, zijn wormen. En waar wormen zijn is vruchtbare grond. Grond waarop jouw tuin in alle levendigheid kan bloeien. Mits die kleine zwarte beestjes geen roet in het eten gooien. Hartstikke leuk natuurlijk die vruchtbare grond, maar hoe voorkom je deze enorme molshopen in jouw gazon? 

Mollengaas

Wil je echt preventief te werk gaan, dan biedt mollengaas uitkomst. Mollengaas is een diervriendelijke en duurzame oplossing om de molshopen in uw gazon tegen te gaan. De mollen worden niet gevangen, maar worden simpelweg door het mollengaas tegengehouden om schade aan de tuin te voorkomen. Handig! Wanneer je het gazon van mollengaas wilt voorzien dient de oppervlakte helemaal kaal en geëgaliseerd te zijn. Het is dus niet mogelijk om het mollengaas over een bestaande grasmat te leggen. Deze dient eerst verwijderd te worden. Geen zin in één grote zandbak voor huis? Leg na het aanleggen van het mollengaas graszoden uit en uw tuin is weer als nieuw!  

Kies voor de juiste beplanting

Geen zin om het hele gazon over de kop te halen? Er is wellicht een eenvoudigere manier. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is een ritje naar het dichtstbijzijnde tuincentrum om de tuin van de juiste planten te voorzien. Er zijn namelijk een aantal planten waar de mollen niet van houden. Mollen hebben een zeer sterk reukvermogen en zijn dan ook erg gevoelig voor bepaalde geuren. Laten de bollen van de vrolijk gekleurde Keizerskroon nou net een geur verspreiden waar onze mollenvriendjes niet zo van houden. Deze plant behoort tot de leliefamilie en kan wel 100 centimeter hoog worden. Een andere plant die mollen schijnt te verjagen is de Kruisbladwolfsmelk (Mollenkruid). De wortels van deze plant zijn echter giftig en wordt hiermee een iets minder diervriendelijke optie dan de Keizerskroon. 

Op mollenjacht

Is het kwaad in jouw tuin al geschied en is preventief te werk gaan niet langer een optie? Dan wordt het tijd om deze kleine viervoeters te gaan bestrijden. Hoewel dit makkelijker klinkt dan het in werkelijkheid is, zijn er toch tal van opties om de strijd tegen de molshopen aan te gaan. Of je nu de strijd aangaat met de oldschool mollenklem of kiest voor een mollenverjager die de grond van trillingen voorziet. Op wezan.nl vind je alles om de mollen zo snel mogelijk je tuin uit te jagen. ‘The battle of the moles’ is vanaf nu officieel geopend.