Duurzaamheid, het wordt steeds belangrijker. De wereld lijkt in de ban van het milieu en probeert er alles aan te doen om zorgvuldig met de natuur en het klimaat om te gaan. Geheel terecht natuurlijk, maar er zijn nog talloze andere opties om jouw leven te verduurzamen. Naast het korter douchen, de fiets pakken naar het werk en het aanleggen van zonnepanelen zijn er ook andere manieren. Een optie waar je misschien niet zo één, twee drie aan zou denken is het groendak: een duurzaam en milieuvriendelijke dakbedekking dat onder andere bestaat uit mossen, grassen, vetplanten en struiken. Lees hier waarom het aanschaffen van een groendak ook voor jou een goede keuze is! 

Doe wateroverlast de das om

Je kent het vast wel, na die enorme droogtes van afgelopen tijd, wordt de droogte vrolijk gecompenseerd door een enorme hoosbui. Moeder natuur haalt alles uit de kast om er een waar regen spektakel van te maken. Heel leuk natuurlijk als je lekker binnen zit met een kop thee onder een kleedje op de bank, maar de riolen zijn er minder blij mee. De riolen in Nederland krijgen steeds vaker met grote hoeveelheden water te kampen en ze kunnen deze stortvloed aan water simpelweg niet meer aan. Grote kans dat ook jij hierdoor te maken krijgt met waterschade. Het water kan geen uitweg vinden en blijft prinsheerlijk op het platte dak liggen met alle gevolgen van dien. Het platte dak vervangen door een groendak kan je hierbij helpen. Een groendak helpt het hemelwater op te vangen in de plantenwortels en geeft het vervolgens langzaam weer af. 

Natuurlijke luchtzuivering

Wordt jij ook zo moe van al die nare uitlaatgassen in de stad? Zou jij de lucht wel een stukje schoner willen hebben en ben jij bereid om hier je steentje aan bij te dragen? Dit klinkt moeilijker dan het daadwerkelijk is. Leg een groendak aan en zorg voor een schonere lucht voor iedereen! De planten en mossen die het dak rijk is zetten de CO2 namelijk om in zuurstof. Het enige wat je ervoor hoeft te doen is een groen dak laten maken. Zelf aanleggen kan natuurlijk ook. Een steentje bijdragen aan een beter milieu was nog nooit zo makkelijk!

Geen torenhoge energierekening meer

Schrik jij ook keer op keer weer van die torenhoge energierekening? Een groendak biedt uitkomst! De begroeiing biedt een grondlaag over het dak, waardoor het in de zomer lekker koel blijft en ‘s winters zorgt voor extra warmte. Deze isolerende werking merk je geheid in de stookkosten! Natuurlijk werkt dit groene dak niet als vervanging van andere isolatie, maar het kan zeker een stuk schelen. Helemaal wanneer je het groene dak combineert met de aanleg van zonnepanelen. Ben je al overtuigd?