Een trend die steeds populairder wordt in tuinland is de wellnesstuin. De wellnesstuin is een prachtige, ruimtelijke tuin die rust uitstraalt en diverse ruimtes bevat waar je je helemaal kunt ontspannen. Ze hebben strakke lijnen, bevatten veel witte accessoires, groene beplanting en natuurlijke materialen. Een wellnesstuin is een samenspel tussen de vormen van de natuur, robuuste materialen en moderne, strakke lijnen. Deze combinatie geeft jouw tuin een rustige uitstraling, zodat jij helemaal tot rust komt in jouw tuin. Wil jij ook een wellnesstuin laten aanleggen? Wij hebben voor je op een rijtje gezet welke elementen het belangrijkst zijn.

De juiste erfafscheiding: schanskorven

Een van de belangrijkste onderdelen van een wellnesstuin is de erfafscheiding. In een wellnesstuin is privacy van groot belang. Zonder voldoende privacy is het onmogelijk om te ontspannen en te genieten in jouw tuin. Daarom moet de erfafscheiding niet alleen robuust en sterk zijn, maar ook voldoende hoogte hebben en geluiddempend werken. Zo kan niemand de tuin inkijken en wordt de rust in de tuin niet verstoord door geluiden van buitenaf. Een goede vorm van erfafscheiding voor een wellnesstuin zijn schanskorven. Schanskorven zijn grote stalen korven, gevuld met breukstenen. De breukstenen zijn verkrijgbaar in allerlei kleuren, vormen en maten. Het is zelfs mogelijk om de schanskorven te vullen met glasbrokken. Schanskorven hebben een rustieke, robuuste uitstraling en voorzien jouw tuin op stijlvolle wijze van privacy en rust. Wil jij schanskorven laten plaatsen als erfafscheiding? Dan is het aan te raden om te kiezen voor schanskorven van hoge kwaliteit. Kwalitatief hoogwaardige schanskorven worden gemaakt van staalmatten die het gewicht van de stenen moeiteloos kunnen dragen. Gabion Schanskorven zijn robuuste schanskorven, gemaakt van sterke, gegalvaniseerde staalmatten. De staalmatten hebben een draaddikte die dik genoeg is om het uitbuiken en verzakken van de schanskorven te voorkomen. Door te kiezen voor de schanskorven van Gabion Schanskorven kan jij jarenlang genieten van een prachtige, sterke schanskorvenerfafscheiding.

Een plek om te ontspannen

Een ander, significant onderdeel van een wellnesstuin is een plek om te ontspannen. De meeste wellnesstuinen bevatten op zijn minst een jacuzzi of een sauna en een heerlijk terras. Uiteraard is het mogelijk om naast een jacuzzi of sauna een zwembad in de tuin aan te laten leggen. Een zwembad geeft jouw tuin een prachtige, luxe uitstraling en zorgt er bovendien voor dat je je op nog meer manieren kunt ontspannen.

Verharding en beplanting

Voor de verharding en de beplanting van jouw wellnesstuin gelden de volgende regels:

  • Verharding: De verharding van een wellnesstuin bestaat vaak uit tegels met een natuursteenlook, zoals keramische tegels of de luxere betontegels, of echte natuursteentegels. Daarnaast is het mogelijk om bepaalde delen van de tuin te verharden met een houten vlonder. Zo wordt het thema van de tuin extra benadrukt en wordt de uitstraling van jouw tuin nog rustieker
  • Beplanting: De beplanting van een wellnesstuin bestaat vaak uit siergrassen en vaste heesters en haagplanten met fris, helder groen blad. Deze beplanting kan gecombineerd worden met een aantal exotische planten en/of boompjes. Het is mogelijk om borders aan te leggen in de tuin, maar het is ook mogelijk om de beplanting een plaats te geven in grote, witgepleisterde bloembakken