De conifeer is een kenmerkende plant die in menig tuin voor komt, maar voordat je coniferen gaat kopen is het belangrijk om op een aantal verschillende zaken te letten.

De conifeer in de tuin

Voordat je de conifeer gaat kopen is het belangrijk om te bedenken waar je de conifeer in de tuin gaat plaatsen. Coniferen kunnen zowel in de volle zon als in halfschaduw worden geplaatst. Er zijn soorten zoals de Thuja plicata die kunnen beter tegen de schaduw. Wanneer je besluit om de conifeer in de volle zon te plaatsen is water geven extra belangrijk. Nu je een mooi plekje in de tuin hebt uitgezocht is het tijd om de grond te controleren. Een conifeer kan groeien op een lichtzure klei- of zandgrond. Bij een zandgrond moet je extra goed opletten of de grond niet uitdroogt.

 

Welke soort conifeer?

Nu alles in de tuin gereed is gemaakt voor de komst van je conifeer is het tijd voor de aanschaf van de plant. Wanneer je gaat kijken zal je merken dat er verschillende soorten coniferen zijn. Daarom is het belangrijk om te bedenken of je een coniferenhaag wilt of dat je de conifeer solitair gaat plaatsen. Daarna moet je bedenken welke kleur je wilt en als laatste hoe hoog je de conifeer wil hebben.

 

Coniferen kopen

Wanneer je eenmaal besloten hebt waar je de conifeer je gaat plaatsen en welke soort je gaat kopen, komt de belangrijkste vraag. Waar moet je de coniferen kopen. Je kunt coniferen op meerdere plekken kopen. Denk ten eerste aan plantencentra Hier kun je bij het kopen van de conifeer op het laatste moment om deskundig advies vragen. Een tweede optie waar je coniferen kunt kopen is het internet. Wanneer je de coniferen online besteld en thuis laat bezorgen heb je vaak de optie om ze te laten planten. Wanneer je dit laat doen weet je zeker dat het goed gaat in tegenstelling tot wanneer je het zelf doet. De derde optie is de coniferen te kopen bij een groothandel. Hier kun je voor een relatief goedkope prijs veel coniferen kopen, dit is alleen geen goede optie wanneer je slechts één conifeer nodig hebt. Als laatste kun je natuurlijk een hovenier inhuren die helpt bij het maken bij de keuze voor de conifeer en de hovenier zal deze ook plaatsen, dit is wel de optie waar de meeste kosten aan verbonden zijn.

Bron: tuinenmagazine.nl