Kijk jij ook altijd naar Eigen Huis en Tuin? Beginnen jouw handen te jeuken als je kijkt naar Thomas die de het ene na het andere meubelstuk in elkaar zet? Misschien ben je nog geen klusser, maar wie zegt dat je dat niet kunt worden? Klussen kan je leren, en dat geldt ook voor jou met je twee linkerhanden. Met deze drie tips word jij in no time een echte stoere klusser.

Beter goed gejat…

Als je nog nooit een boormachine in je handen hebt gehad, is het als beginnende klusser soms moeilijk om zomaar ergens mee te beginnen. Doe daarom eerst altijd wat inspiratie op voordat je begint. Wil je bijvoorbeeld een houten boekenkast maken? Zoek dan een bestaande bouwtekening op. Beter goed gejat dan slecht bedacht, toch? Kijk ook eens op YouTube. Daar vind je ontzettend veel video’s van ervaren klussers. Zij bespreken stap voor stap wat ze doen en laten ze je ook zien hoe. Hier kan je veel van leren.

Gereedschap

Nadat je wat inspiratie hebt opgedaan, is het nog niet tijd om aan de slag te gaan. Het is namelijk erg belangrijk dat je weet wat voor gereedschap je nodig hebt. Kijk eerst wat je nog in de schuur hebt liggen en ga daarna eventueel naar de bouwmarkt om je collectie aan te vullen. Als onervaren klusser wil je natuurlijk niet gelijk voor het duurste gereedschap gaan. Kies eerst voor de tools die je ook echt gaat gebruiken. Het is namelijk erg zonde als je een dure boormachine koopt en deze vervolgens maar één keer gebruikt.

Dit heb je echt nodig als beginnend klusser:

  • Hamer
    Wil je ergens een spijker in slaan? Dan is een hamer erg handig om te hebben.
  • Schroevendraaierset
    Iedereen heeft wel eens een schroevendraaier nodig. Jij als klusser nu helemaal. Sla daarom snel een goede schroevendraaierset in.
  • Boormachine
    Je kunt kiezen voor een handboor of een elektrische variant. De moderne klusser kiest tegenwoordig voor de elektrische boor. Deze is lekker snel en makkelijk in gebruik.

Je leert door te doen

Als je het gereedschap in huis hebt, kun je nu echt aan de slag. Begin met iets makkelijks, zoals een houten bank en maak het steeds een beetje moeilijker voor jezelf. Wees niet bang om fouten te maken, niet alles kan in één keer goed gaan. Van fouten leer je. Als klusser heb je ook vaak te maken met elektra materiaal. Zorg er altijd voor dat je voor kwaliteit kiest, veiligheid is erg belangrijk. Je kunt kwalitatief goede elektra kopen bij houtenbouwmaterialen.nl. Je krijgt deze dan ook nog eens thuisbezorgd, en dat voor een goed prijsje.