Planten zijn niet alleen een mooie manier om je tuin te decoreren, het is ook een prima manier om wat meer leven in je woning te krijgen. Of het nou gaat om een grote plant, een klimop aan de muur of een kleine cactus: je woning fleurt er absoluut van op. Aan jou nog de taak om te kijken welke plant nou het beste bij jou en de woning past. Let bij het maken van je keuze in ieder geval op de verzorging en het onderhoud dat de plant nodig heeft. Want een interieur met verdorde planten is dan weer een stuk minder charmant.

Extra zuurstof

Als je op zoekt bent naar een manier om je woonruimte nog wat extra decoratie te geven, is een kamerplant natuurlijk een goede optie. De botanische stijl is op het moment ontzettend hip en wat groen staat goed in elke woonkamer. Daarnaast is een aantal planten in huis hebben ook nog eens zeer gezond, omdat deze extra zuurstof afgeven. Zelfs een klein bosje bloemen kan al wat doen voor een beter zuurstofgehalte in een woonruimte. Geschikte planten voor een kamer zijn de pachira, dracaena en de palm. Deze zijn allemaal verkrijgbaar in verschillende soorten.

Fake it

Echte planten moeten natuurlijk wel goed onderhouden worden. Zorg dat ze voldoende water krijgen en let ook op dat ze niet al te lang in de zon staan. Ben jij niet zo’n ster in het verzorgen van echte planten? Dan is daar al sinds jaren een oplossing voor in de vorm van kunstplanten. Door de populariteit van de botanische stijl, komen er steeds meer soorten kunstplanten bij die niet meer van echt te onderscheiden zijn. Zo valt het een stuk minder op dat het een kunstplant is. Vergeet niet dat deze planten wel veel stof vangen, dus ga er af en toe even met een (stof)doekje over.

Laat het zelf groeien

Je kunt natuurlijk planten kopen die al volop in bloei zijn, maar de echte tuinierden laat deze het liefst zelf groeien. Ga daarom tijdig op zoek naar mooie bloembollen en zaden, zodat je tijdens de zomermaanden je hele tuin in bloei hebt. De bollen en zaden kan je in je tuin planten, maar het is natuurlijk ook mogelijk om deze binnen in een pot of een kasje te kweken. Wanneer deze in bloei staan, kan je ze alsnog een mooi plekje in de tuin geven.