Steeds meer mensen besluiten om een veranda in de tuin te plaatsen. Dat snappen we heel goed, want een veranda in de tuin biedt vele voordelen. Waarom je ook een veranda in je tuin zou moeten plaatsen, lees je hier.

Hoewel we graag in de tuin zitten, is dat door slechte weersomstandigheden niet altijd mogelijk. Met een veranda is dat een stuk makkelijker. Hiermee heb je altijd een droge plek, zodat je ook bij regenachtig weer in de tuin kunt zitten. Je kunt de veranda ook geheel afsluiten met mooie schuifwanden, waarmee je van de veranda een echte tuinkamer maakt. Ideaal voor tijdens onstuimig najaarsweer. Door te kiezen voor glazen schuifwanden gaat er niets van het uitzicht verloren, waardoor het echte tuingevoel behouden blijft.


Warmte


Om altijd in de tuin te kunnen genieten, heb je niet alleen een droge plek nodig, maar ook een warme plek. Ook daarvoor is een veranda nuttig. Door te kiezen voor een veranda met goede isolatiewaarden blijft het in de veranda een stuk aangenamer dan in de rest van de tuin. En al helemaal als je terrasverwarming in de veranda installeert. Voordeel van terrasverwarming in de veranda is dat de warmte goed bewaard blijft.

Omgedraaid kan een veranda in de zomer juist een verkoelende factor hebben. Zeker als je kiest voor een veranda met zonwerende polycarbonaat platen op het dak. Deze platen beschikken over een speciale coating die de warmte buiten je veranda houdt. Hierdoor blijft het op hete zomerdagen aangenaam koel in je veranda.

 

Hybride veranda


Het is ook mogelijk om met een veranda duurzamer te leven. Er bestaan namelijk veranda’s, waarvan het dak bestaat uit dunne film zonnepanelen. Deze zogenaamde hybride veranda’s wekken zonne-energie op, wat je een flink lagere energierekening kan opleveren. De zonnepanelen zijn transparant, waardoor je uitzicht in de veranda volledig behouden blijft.