Al zitten we nog middenin de winter kijken wij toch al graag uit naar de tuintrends voor het aankomende seizoen 2018. De trends op sfeervol wonen beperkt zich niet alleen tot de huiskamer, de tuin neemt een steeds belangrijkere plek in in het gezinsleven. In dit blog geven wij jou enkele tips op gebied van accesoires, beplanting en modieuze kleuren.

De trendkleuren van 2018

Trendwatchers en designexperts zijn het erover eens dat huiselijkheid en warmte een steeds belangrijkere behoefte zijn over de gehele wereld. Rustgevende en warme kleurencombinaties zijn dan ook dé tuintrends van 2018 op kleurgebied. Natuurlijke tinten als terra cotta, zachtroze en cacao in combinatie met groentinten gaan het dit jaar helemaal maken. Met het gebruik van rijke groene tinten geef je de tuin meer diepte aan je tuin, hoe klein of groot dan ook. Door middel van beplanting is groen een uitermate makkelijke manier om deze kleur in te passen en creëert een ontspannen en veilig gevoel.

Sfeervol wonen 2018 materialen

De tuinmeubeltrends voor het jaar 2018 laten ook vooral natuurlijke materialen zien, met kleuren als messing en zwart. In combinatie met deze robuuste kleuren komen rotan, teak en natuurstenen materialen weer helemaal terug dit jaar. Niet alleen in de meubels maar ook in de bijpassende accessoires zijn deze warme en natuurlijke materialen en kleurtinten terug te vinden. Het hergebruik van materialen is ook helemaal de tuintrend in 2018, het geeft de tuin een unieke uitstralling en is ook nog eens helemaal verantwoord. Een voorbeeld van hergebruik van materialen is het maken van een plantenbak van oude klinkers of kinderkoppen.

Natuurlijke tinten in 2018

Ook in de accessoires zie je 2018 de natuurlijke tinten helemaal terugkomen. Terra cotta bloempotten, een betonnen vijverbak en bamboe fakkels. Allemaal warme natuurlijke kleuren en materialen die prachtig in te passen zijn in de tuin. Een hoekje om wat groente of fruit te kweken mag anno 2018 natuurlijk ook niet meer ontbreken. Zo geniet je niet alleen van een mooie tuin, maar ook van het heerlijke groente en fruit door jezelf gekweekt.