Er is niets zo fijn om heerlijk buiten te kunnen zitten om bijvoorbeeld te kunnen genieten van je mooie tuin. Helaas werkt het Nederlandse weer niet altijd mee en is het soms gewoon te koud om buiten te zitten. Een geschikte oplossing is om dan te kiezen voor een tuinhaard, een tuinkachel of een vuurkorf. Zo kun je ook op de koudere dagen en avonden er heerlijk en warm bij zitten in je eigen tuin. Tuinhaarden, tuinkachels en vuurkorven worden in vele soorten aangeboden, dus keuze genoeg.

Een vuurschaal en vuurkorf

Bij een vuurschaal en een vuurkorf zijn de vlammen goed zichtbaar en krijg je een gezellige sfeer, het lijkt een beetje op een kampvuurtje. Een vuurkorf is voor de meeste mensen wel bekend. Vuurkorven zijn verkrijgbaar in verschillende vormen en maten. Ook kun je kiezen om wel of niet een onderplaat te hebben bij de vuurkorf. Een vuurschaal is, zoals de naam al zegt, een schaal waar in je vuur kunt maken. Een vuurschaal is laag en het is leuk om er in een kring om heen te zitten.

Een tuinhaard of een tuinkachel

Als je kiest voor een tuinhaard of een tuinkachel heb je volop keuze. Het is als het ware een kacheltje voor buiten. De haard of kachel heeft een pijp voor het afvoeren van de rook, zodat je niet in de rook komt te zitten. De haard is vaak aan een kant open, waardoor je maar aan een kant het vuur kunt zien. Voordeel van een tuinhaard of een tuinkachel is dat deze ingebouwd kan worden in bijvoorbeeld een overkapping in je tuin. Bij een buitenkachel is vaak een ruimte beschikbaar waar je je houtvoorraad kunt bewaren.