Als u een nieuwe tuin wilt hebben dan is het belangrijk om te starten met een gedegen tuinontwerp. Dit tuinontwerp geldt als basis voor uw nieuwe tuin. Het tuinontwerp stelt u samen met uw hovenier. Deze hovenier weet hoe uw wensen vorm moeten krijgen binnen de nieuwe tuin en kan bovendien met nieuwe ideeën komen waar u zelf nog niet aan had gedacht.

Zichtlijnen in de tuin

Uw tuin kan de mooiste aspecten bevatten, maar als het niet of nauwelijks zichtbaar is, dan kunt u er maar matig van genieten. Daarom is het belangrijk om bij aanvang van het tuinontwerp direct aandacht te besteden aan de zichtlijnen binnen de tuin. Hoe wilt u de tuin inkijken vanuit uw woonkamer en welke terrassen hebben zicht op die mooie eikenboom? De hovenier denkt met u mee en legt u meerdere ideeën voor binnen het nieuwe tuinontwerp.

Materialen in de tuin

Wilt u een strakke en moderne tuin of juist een meer traditionele tuin? Dat is een vraag die vast en zeker gesteld gaat worden bij het samenstellen van het tuinontwerp voor uw nieuwe tuin. Dit uit zich in de materialen die in uw tuin gebruikt gaan worden. De hovenier geeft suggesties voor de beste materialen in uw tuin en kan u helpen bij de afwegingen tussen mooi en het beschikbare budget.

Tuinaanleg

Als het ontwerp gereed is, dan is het tijd om het ontwerp om te toveren tot een mooie tuin. Dit wordt gedaan in de fase die aangemerkt wordt als tuinontwerp. Voor uw tuinaanleg in Gouda kunt u vaak terecht bij dezelfde hovenier die uw tuinontwerp heeft gemaakt, maar dit is niet noodzakelijk. Zo kunt u uw tuin bijvoorbeeld laten ontwerpen door een tuinarchitect en deze uit laten werken in een tuinaanleg door een hovenier bij u uit de buurt. Soms is het dan wel fijn als de hovenier en de architect al met elkaar hebben samengewerkt. Let hier op.